Profitul Petrom a inregistrat o cifra record in 2012

 

Petrom1In precedentul exercitiu financiar, Petrom a consemnat un profit net de 3,759 miliarde lei si vanzari de 22,614 miliarde lei.

„Dupa o perioada recenta caracterizata prin preturi volatile ale titeiului si incertitudine macroeconomica, 2012 a fost un an de relativa stabilitate, cu performanta operationala si financiara foarte buna pentru Petrom. Acesta a fost rezultatul investitiilor semnificative efectuate in activitatile noastre principale in anii precedenti si al accentului pus pe excelenta operationala. In activitatea operationala, am compensat in mare masura declinul natural al productiei de hidrocarburi si am urmarit oportunitatile de explorare, am demarat exploatarea comerciala a centralei electrice de la Brazi si am realizat imbunatatiri progresive ale structurii mixului nostru de produse din rafinare”, a declarat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, in raportul de prezentare a rezultatelor inregistrate anul trecut.

Investitiile Petrom au urcat anul trecut cu 3%, la 4,93 miliarde lei (1,1 miliarde euro), de la 4,803 miliarde lei in 2011.

Ea a mentionat ca estimarile preliminare ca urmare a forarii primei sonde de explorare offshore la mare adancime, in parteneriat cu ExxonMobil, la inceputul anului 2012, indica o descoperire de gaze.

Stirile ProTV

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie