Petrom a încheiat anul 2012 cu un profit net în crestere cu 5% fata de anul anterior

 

Grupul Petrom a încheiat anul 2012 cu un profit net de 3,946 miliarde de lei, în crestere cu 5% fata de rezultatul net de 3,759 miliarde lei, raportat la finele lui 2011, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale grupului Petrom, publicate joi.

petromProfitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA s-a cifrat la 3,953 miliarde de lei, în crestere cu 5% comparativ cu anul anterior. Profitul pe actiune este de 0,0698 lei, fata de 0,0663 în 2011.

Profitul operational calculat înainte de deducerea dobânzilor si impozitelor (EBIT) a urcat, anul trecut, cu 15%, la 5,662 miliarde de lei, de la la 4,93 miliarde lei, în 2011

În trimestrul al patrulea din 2012, profitul net al companiei petroliere s-a ridicat la 1,055 miliarde de lei, în crestere cu 26% comparativ cu profitul net consemnat în perioada similara a anului precedent, care s-a ridicat la 838 milioane de lei. Profitul net atribuibil actionarilor s-a cifrat la 1,056 miliarde de lei, fata de 838 milioane lei în perioada similara a anului trecut.

‘Dupa o perioada recenta caracterizata prin preturi volatile ale titeiului si incertitudine macroeconomica, 2012 a fost un an de relativa stabilitate, cu performanta operationala si financiara foarte buna pentru Petrom. Acesta a fost rezultatul investitiilor semnificative efectuate în activitatile noastre principale în anii precedenti si al accentului pus pe excelenta operationala. În activitatea operationala, am compensat în mare masura declinul natural al productiei de hidrocarburi si am urmarit oportunitatile de explorare, am demarat exploatarea comerciala a centralei electrice de la Brazi si am realizat îmbunatatiri progresive ale structurii mixului nostru de produse din rafinare’, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale publice din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. Petrom este cea mai mare companie româneasca de petrol si gaze, cu activitati în sectoarele explorare si productie, rafinare si produse petrochimice, marketing, gaze naturale si energie.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie