Ministrul Justiţiei anunţă noua procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procurori şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetul Instanţei Supreme

 

Mona Pivniceru 5Ministrul Justiţiei a cerut actualilor şefi din Parchete să propună câte 1-3 persoane pentru funcţiile de şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetul Instanţei Supreme. Mona Pivniceru trece la o nouă procedură, la fel de exotică precum anterioara. După aproape o lună de zile de când a anunţat că va declanşa o nouă procedură pentru numirea în funcţiile de procuror şef al DNA şi procuror general al Parchetului Instanţei Supreme, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, iese din nou la rampă.

Ea a explicat în ce constă noua procedură de selecţie a candidaţilor, care ar fi, de această dată, în conformitate cu „angajamentele asumate de Guvernul României în cadrul MCV”. În plus faţă de cele două funcţii, Pivniceru mai scoate una la „concurs”: cea de şef al DIICOT, deţinută în prezent de Codruţ Olaru, al cărui mandat expiră la 25 martie 2013.

Mai înainte totuşi de declanşarea procedurii, ministrul Pivniceru s-a decis să poarte discuţii cu procurorii, „pentru a determina înscrierea în procedura de selecţie a unor magistraţi cu înaltă calificare profesională şi care prezintă garanţii de integritate”.

Ultimatum de la Mona

Astfel că Mona Pivniceru a trimis, cu termen limită, ca un ultimatum, actualilor şefi din parchete, „invitaţia” de a îi comunica, până la data de 25 februarie 2013, ora 10,00, numele a 1 – 3 procurori care ar putea candida pentru ocuparea uneia dintre cele trei funcţii.

Violeta Fotache, EVZ.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie