Trei unitati medicale modernizate din Bucuresti raman inchise din lipsa de personal

 

10004029-a-hospital-room-with-medical-devicePromulgarea bugetului de stat este asteptata in spitale ca ziua de salariu. Ministerul Sanatatii are nevoie de peste 8 milioane de euro, pentru ca activitatea medicala in sectii din 3 unitati stategice din Bucuresti sa porneasca.

Este vorba despre clinici noi, in care s-au investit pana acum zeci de milioane de euro si care stau goale, in lipsa de personal si mobilier. 3,5 milioane de euro din donatii private si de la Ministerul Sanatatii au fost investiti in departamentul de cardio-chirurgie de la Spitalul de Copii Marie Curie, inca de acum doi ani.

Absolut degeaba. Sectia sta si azi inchisa, aparatura risca sa isi piarda garantia si sa se uzeze moral. Lipsesc cele 10 asistente de care este nevoie.
Spitalul Bagdasar Arseni, reabilitat si consolidat sa reziste la un cutremur de 8 pe scara Richter, are de 5 luni lacatul pe usa. Si la Spitalul Universitar s-au cheltuit 850.000 de euro pentru noua sectie de terapie intensiva. E goala, pentru ca sunt asteptati de asemernea banii pentru 28 de paturi si monitoare.

Stirile ProTV

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie