Costul energiei electrice dublat de subventiile acordate pentru energia verde

 

certificat-verdeEnergia gratuita, produsa de soare, vant si apa a inceput sa ne incarce facturile la curent. Si asta din cauza subventiilor mult prea mari pe care statul roman ne obliga sa le platim investitorilor din domeniu. Vestea proasta este ca in urmatorii 7 ani factura se va dubla chiar din acest motiv.

Autoritatile promit ca vor taia din ajutorul financiar pana la sfarsitul anului. Sa vedem daca vor trece de la vorbe la fapte. Subventiile pentru energia verde sunt trecute in facturile fiecarui roman. Se numesc certificate verzi si reprezinta acum 10% din consum.

De exemplu, la o factura de 116 lei, certificatele verzi il costa pe consumator peste 11 lei. Uniunea Europeana ne-a obligat in 2010 sa producem energie electrica din surse nepoluante. Nimeni nu se grabea sa investeasca, asa ca statul roman i-a obligat pe consumatori sa subventioneze din propriile buzunare energia verde, timp de 15 ani, prin aceste certificate verzi.

Asta, pana cand investitorii isi vor recupera cheltuielile si vor intra pe profit. Primesc bani 15 ani, dar in unele cazuri oamenii de afaceri isi recupereaza investitia in 4 ani.

Stirile PROTV

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie