Cum iti poti recupera cartea de munca

 

carnet-de-muncaConform prevederilor legale, cartile de munca trebuiau sa fie scanate de casele de pensii pentru preluarea datelor, iar la finalul operatiunilor, sa fie predate din nou angajatorilor care sa le dea mai departe salariatilor. Totusi, consultantii Accace precizeaza ca multe carnete nu sunt in prezent la Casa de Pensii pentru scanare, ci au fost returnate Inspectoratelor de Munca din lipsa resurselor pentru a finaliza prelucrarea si scanarea datelor, asa cum prevede legea, scrie avocatnet.

Carnetele de munca – o poveste fara sfarsit si multe semne de intrebare. Nepredarea carnetelor de munca la casele de pensii era sanctionata cu o amenda cuprinsa intre 1.500 si 5.000 de lei, in cazul persoanelor juridice, si intre 300 si 600 de lei, in cazul persoanelor fizice.

„S-a estimat atunci o perioada de doi ani necesara prelucrarii datelor, timp in care Casele de Pensii urmau sa colaboreze cu Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale”, explica Accace, unul dintre liderii din Europa Centrala si de Est in zona serviciilor de outsourcing si consultanta, intr-un document dat publicitatii marti.

Realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. Bulzan Dumitru Gheorghe spune:

    Cum se poate recupera carnetul de munca lasat la Automobil club Roman Bucuresti la plecarea mea din tara in anul 1984?
    Mentionez ca aceasta institutie sustine ca nu mai detine carnetul meu de munca.Nu se cunoaste motivele.
    Exista o metoda de a ajunge in posesia actului?
    Cu respect Buzan Dumitru.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie