Proiectul de lege privind pensiile ocupaţionale intra in dezbatere parlamentara

 

pensionariMinistrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marti, că ministerul lucrează la un proiect de lege privind pensiile ocupaţionale, acesta urmând să intre în dezbaterea parlamentară până la sfârşitul sesiunii, facând totodată apel către parlamentari pentru o iniţiativă de îndreptare a erorilor la calcularea pensiilor.

„Vom încerca să reparăm acele sesizări făcute, dar legiuitorul este Parlamentul şi ca for legiuitor rugămintea mea este să veniţi cu o propunere de îndreptare a trecutului pentru că pentru viitor avem soluţie cu pensiile ocupaţionale”, a precizat Câmpeanu.

Ministrul a afirmat că sunt multe nedreptăti si disfunctionalităti în sistemul de pensii, arătând că nici nu s-a realizat recalcularea fiecărei pensii pe baza contribuţiei, făcând referire la cadrele militare care nu au contribuit şi nici nu s-a făcut o economie la buget pentru această recalculare.

„Problema cea mai gravă este că în sistemul pensiilor militare există o anumită categorie cărora le-am scăzut pensiile şi care sunt nemulţumiţi şi sunt la ora actuală pe rol circa 25.000 de procese”.

B1

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie