Proiect de lege: Soferii care duc masina la reparat in service au dreptul sa urmareasca interventia mecanicilor auto

 

inspectie tehnica masinaService-urile auto vor fi obligate să asigure celor care îşi duc maşinile la reparat posibilitatea de a urmări intervenţia care se face asupra autovehiculului. Deputaţii au adoptat, marţi, în acest sens, un proiect de lege care impune amenajarea unui spaţiu special din care proprietarul maşinii poate să vadă cum se lucrează la maşină sau instalarea de camere de supraveghere. Legea le permite celor nemulţumiţi de servicii să depună contestaţie.

Iniţiatorul proiectului de lege, social-democratul Iulian Iancu, şi-a motivat demersul prin faptul că cei care îşi duc maşina la reparat au dreptul să fie informaţi în legătură cu „piesele, ansamblele şi materialele utilizate pentru a fi eliminată orice suspiciune că acestea sunt false, contrafăcute, reutilizate ori nu au caracteristicile corespunzătoare sau au termenul de valabilitate depăşit”.

Astfel, conform proiectului, service-urile auto vor fi obligate să asigure” posibilitatea ca beneficiarul să asiste vizual, într-un spaţiu special amenajat, în condiţii de siguranţă, separat de spaţiul de lucru, în mod direct sau prin intermediul unui sistem video, la modul în care sunt executate activităţile” de service, în care sunt utilizate piesele, ansamblele şi materialele şi în care este efectuată manopera.

La cererea beneficiarului, operatorul economic asigură accesul acestuia la facilitatea de a asista vizual la activitatea de service, iar operatorii economici sunt obligaţi să înregistreze rezultatele verificărilor executate, să menţină dovezi care să demonstreze conformitatea activităţilor executate cu condiţii tehnice şi de calitate impuse, se mai prevede în actul normativ.

Potrivit noii legi, nerespectarea acestor condiţii de către operatorii economici dă dreptul beneficiarului să refuze motivat în scris semnarea recepţiei respectivelor activităţi, prevăzute în devizul de lucrări, şi inclusiv plata acestora, până în momentul în care acesta nu mai are obiecţiuni în ce priveşte realitatea şi calitatea lucrărilor.

RTV.NET

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie