Schimbari ale tarifelor executorilor judecatoresti

 

Tarifele minimale si maximale practicate de executorii judecatoresti se modifica, variind in functie de valoarea creantelor, se arata intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial.

Ordinul Ministerului Justitiei nr. 2561/2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justitiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 569, din 10 august 2012 si intra in vigoare la data publicarii.

Conform actului normativ, se modifica tarifele minimale si maximale practicate de executorii judecatoresti pentru activitatile Executari indirecte (urmarirea mobiliara si imobiliara a creantelor) si Popriri, in sensul ca vor fi creante pentru care tarifele scad (in cazul celor care nu depasesc suma de 500 de lei), si creante pentru care tarifele cresc, in functie de valoarea creantelor (in cazul celor care depasesc suma de 1.000 de lei).

De asemenea, nu se mai face nicio diferentiere intre tipurile de activitati, stabilind tarife minimale si maximale comune pentru urmarirea mobiliara si imobiliara a creantelor, precum si pentru popriri. Mai mult, actul normativ prevede, in cazul tarifului maxim, un onorariu fix al executorilor, la care se adauga un procent din valoarea creantei, in timp ce normele in vigoare stabilesc ca executorii sunt platiti doar cu un procent din valoarea creantei.

Avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie