Ioana Talnaru – avocat roman, consultant in cea mai mare listare la bursa dupa Facebook

 

La inceputul lunii februarie, firma Zoetis a fost listata la Bursa de Valori din New York, suma totala ridicandu-se la 2,2 miliarde de dolari, devenind cea mai mare oferta publica initiala (IPO) dupa Facebook.

ioana talnaruClifford Chance (CC), Skadden Arps Slate Meagher & Flom si DLA Piper se numara printre firmele de avocatura care au asistat juridic firma Zoetis in cea mai mare listare de pe piata a unei companii americane, dupa Facebook.

Potrivit LegalWeek.com, listarea la Bursa de Valori din New York s-a ridicat la suma de 2.2 miliarde de dolari (1,4 miliarde de lire sterline), facand compania sa fie evaluata la aproximativ 13 miliarde de dolari.

Zoetis are ca domeniu de activitate sanatatea animalor si va trece in proprietatea companiei Pfizer in proportie de 80%. Zoetis are venituri de 4,3 miliarde de dolari si 9.000 de angajati in intreaga lume. Odata cu aceasta tranzactie, Pfizer a creat cea mai mare companie din lume dedicata in totalitate medicamentelor si vaccinurilor pentru animale.

Tinand cont de raspandirea geografica a operatiunilor, rolurile legale au fost impartite intre cei mai importanti consilieri juridici ai Pfizer. Astfel, Clifford Chance a oferit consiliere in ceea ce priveste pre oferta in Asia si Europa.

Din echipa de specialisti care au acordat consultanta in aceasta listare a facut parte si romanca Ioana Talnaru,Consilier Clifford Chance Badea.

Ioana are experienta de peste 10 ani in mediul juridic, fiind implicata intr-o serie de tranzactii importante in domeniul energiei si fuziunilor si achizitiilor (M&A) oferind asistenta juridica unor companii internationale, printre care si companii din domeniul energiei, petrolului si gazului si fonduri de private equity.

De asemenea, Ioana a oferit asistenta juridica mai multor investitori din domeniul energiei regenerabile in legatura cu aspecte de reglementare si licentiere, achizitii, asocieri in participatiune (joint ventures), precum si in legatura cu aspecte imobiliare si de constructii. A obtinut titlul de masterand in drept (LLM) in domeniul Dreptului Afacerilor Internationale (International Business Law) in cadrul Universitatii Centrale Europene.avocatnet.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie