Cererea de eliberare conditionata a lui Sorin Ovidiu Vîntu, va fi discutata de Judecatoria Sectorului 4, pe 6 martie

 

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a depus la Judecatoria Sectorului 4 o noua cerere de eliberare conditionata, el având de executat un an de închisoare pentru ca l-a santajat pe Sebastian Ghita, fost manager al postului Realitatea TV, instanta stabilind pentru 6 martie termenul pentru judecarea solicitarii.

sorin ovidiu vantuComisia de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a dat aviz favorabil, pe 7 februarie, în privinta eliberarii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Este pentru a doua oara când Sorin Ovidiu Vîntu încearca sa iasa conditionat din închisoare, prima cerere fiind respinsa definitiv de Tribunalul Bucuresti în data de 25 ianuarie.

Sorin Ovidiu Vîntu a executat aproape opt luni din pedeapsa de un an de închisoare data de Curtea de Apel Bucuresti pe 21 iunie 2012.

Sorin Ovidiu Vîntu si omul sau de încredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimisi în judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita.

Potrivit Parchetului, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu si Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste în folosul lor de beneficii materiale, cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

„Actele de amenintare si constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie”, sustine Parchetul General.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghita spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucuresti, ca în perioada în care lucra la aceasta televiziune Vîntu l-a amenintat si a facut presiuni asupra sa pentru a-i plati suma de 200.000 de euro lunar.

„În momentul în care Vîntu mi-a spus acest lucru avea 30 de oameni în jurul sau, ceea ce împreuna cu tonul pe care mi-a vorbit domnul Vîntu m-a facut sa percep acest moment ca o amenintare”, a afirmat Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita a povestit ca Vîntu a continuat sa-l ameninte cu diferite ocazii, inclusiv în cadrul unei întâlniri la o benzinarie, iar prezenta omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificata si fara niciun temei.

„Ajunsese ca domnul Cezar sa-mi spuna ca Sorin Ovidiu Vîntu este în parcare sau în alte locatii din jurul sediului televiziunii si trebuie sa ma vad cu el. Din tot comportamentul si afirmatiile lui Ion Ilie Cezar am perceput mesajul ca nu e bine sa ma pun rau cu domnul Vîntu. Acesta mi-a spus de mai multe ori ca trebuie sa platesc 200.000 de euro pe luna, altfel voi fi dat afara, voi pierde banii sau voi fi decredibilizat în mediul de afaceri”, a spus Sebastian Ghita.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie