Ioan Dumitru Mironescu, invinuit pentru atentatul de la Piatra Neamt, a fost arestat pentru 29 de zile

 

Curtea de Apel Bacau a decis, miercuri, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Ioan Dumitru Mironescu, învinuit ca ar fi pus la cale, alaturi de alte cinci persoane, aflate în prezent în arest, atentatul cu dispozitiv exploziv împotriva lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamt.

ioan dumitru mironescuMironescu a fost acuzat de procurorii DIICOT de instigare la acte de terorism si omor.

Decizia Curtii de Apel Bacau nu este definitiva, putând fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Si fratii Bogdan si Razvan Mararu au fost arestati preventiv miercuri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzati ca l-ar fi angajat pe moldoveanul Vitalie Proca sa-l asasineze pe Ioan Dumitru Mironescu. Fratii Mararu sunt acuzati de instigare la tentativa de omor calificat.

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2012, cei doi frati l-au instigat si i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu. Astfel, Vitalie Proca a urmarit-o pe partea vatamata I.M.N.R., pe care a confundat-o însa cu Mironescu, adevarata persoana vizata, iar în seara zilei de 26 noiembrie 2012, dintr-un autoturism, a executat asupra acesteia mai multe focuri de arma, folosind doua arme.

„În fapt, activitatea infractionala a inculpatilor Mararu Bogdan Anton si Mararu Razvan Nicolaei a constat în urmatoarele: Au luat hotarârea de a-l ucide pe M.I.D., ca act de razbunare împotriva acestuia; au procurat si remis inculpatului PROCA VITALIE autoturismul marca AUDI A6, folosit de acesta la comiterea faptei; i-au platit autorului o suma de bani în vederea savârsirii infractiunii; i-au oferit autorului elementele necesare pentru identificarea victimei; prin intermediari, au tinut permanent contactul cu autorul, anterior si ulterior comiterii faptei”, se arata într-un comunicat remis presei de Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti.

Atentatul de la Piatra Neamt a avut loc la data de 11 ianuarie, când procurorii DIICOT Neamt, împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul  BCCO Bacau si SCCO Neamt, au depistat, în flagrant, trei persoane care au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism apartinând lui Bogdan Mararu. Din primele verificari, a rezultat ca dispozitivul artizanal continea aproximativ un kilogram de substanta exploziva, iar detonarea urma sa fie realizata mecanic. De asemenea, potrivit DIICOT, membrii gruparii  intentionau sa distruga prin incendiere si doua spatii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamt, apartinând altor doua parti vatamate.

Atacul armat din cartierul Vitan din Capitala a avut loc în seara zilei de 26 noiembrie 2012. Cetateanul moldovean Vitalie Proca, în vârsta de 33 de ani, este suspectat ca a tras atunci mai multe focuri de arma cu un pistol mitraliera AK 47 asupra unui barbat care îsi parca autoturismul în parcarea de resedinta, dupa care, observând ca victima nu a decedat, a coborât din autoturism si, folosind pistolul MAKAROV pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de arma în directia victimei. Victima a scapat cu viata în urma atacului.

Vitalie Proca a fost prins la data de 6 februarie, la Moscova. Pentru prinderea acestuia, Politia Româna a colaborat, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, cu Politiile din Rusia, Italia, Moldova si Marea Britanie. Proca este suspectat ca a comis o fapta asemanatoare si în Marea Britanie.realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie