Impozitul forfetar va inlocui vreun impozit sau se va alatura impozitelor

 

Autoritatile au mai facut un pas în procesul de stabilire a impozitul forfetar – au încheiat discutiile cu mediul de afaceri si au trecut la redactarea textului pentru o propunerere concreta în ceea ce priveste acest tip de impozit, dupa cum ne-a spus Cristian Pârvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Fisicuri de bani cu scaraDomnia sa ne-a precizat: „S-a trecut la redactarea textului pentru o propunere concreta. Acum se va stabili daca acest impozit va înlocui vreunul dintre actualele impozite sau daca se va alatura acestora. De asemenea, dupa ce ne va fi facuta propunerea, vom sti daca va fi un impozit forfetar sau un alt tip de impozit”.

Oamenii de afaceri au discutat, recent, cu Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Tursim si Mediul de Afaceri, pe marginea construirii unui impozit care sa fie adecvat sectorului servicii, ne-a spus Cristian Pârvan. Potrivit domniei sale, autoritatile au luat în considerare si renuntarea la impozitul forfetar, pentru aplicarea unei taxe care sa raspunda unui numar cât mai mare de situatii din domeniul serviciilor.

Cristian Pârvan a mentionat: „Se intentioneaza abandonarea acelui impozit forfetar, care nu ar tine cont decât de cifra de afaceri si se doreste aplicarea unui impozit pentru sectorul servicii care sa echilibreze nevoia statului de a încasa taxe, în mod corect, cu fiscalizarea mediului de afaceri de asa natura încât acesta sa ramâna interesat sa functioneze pe piata noastra. Va fi aplicat tot la cifra de afaceri, dar se va tine cont de mai multi factori, cum ar fi vadul comercial. De asemenea, am discutat posibilitatea ca angajatorii care încheie contracte de munca sa beneficieze de o reducere a acestui impozit pentru fiecare salariat cu carte de munca pe care îl are în compania sa”.

Autoritatile vor finaliza redactarea propunerii cel mai probabil la jumatatea lunii martie, potrivit domnului Pârvan.
Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul al doilea al acestui an, daca studiul privind impactul acestei masuri va fi finalizat în primul trimestru, a spus, recent, Maria Grapini.

Oficialul a declarat: „În semestrul al doilea ar putea fi aplicat impozitul forfetar, daca ne miscam repede, adica sa terminam studiul de impact în primul trimestru. Studiul a început si trebuie sa îl terminam în primul trimestru. Daca nu, nu-l vom putea aplica în acest an”.
Potrivit domniei sale, consilierii din cadrul ministerului de resort stabilesc numarul de restaurante, pensiuni, baruri si alte structuri care ar putea intra sub incidenta impozitului. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie