O noua aplicatie te va scuti de stresul parcarii: ParkMe

 

Telefoanele inteligente devin tot mai clar unelte care ne fac viata mai usoara, de la aplicatii care comanda pizza la domiciliu sau o pereche de pantofi, pâna la cele care trimit o masina sa ne duca acasa de la restaurant si chiar sa ne deschida usa de la intrare când ajungem.

parcareDar dintre toate aplicatiile care fac locuirea la oras mai eficienta, sunt putine cele au ajuns la o solutie pentru cea mai stresanta, costisitoare si complexa problema a soferilor: parcarea.

Pâna acum nu a existat niciun instrument care sa puna la un loc soferii, proprietarii de parcari private si administratorii parcarilor publice. Totusi o aplicatie de acest gen este ParkMe, un sturtup fondat în 2007.

Când Sam Friedman, CEO-ul companiei care a dezvoltat aceasta aplicatie, a pus bazele companiei, mergea cu bicicleta prin Los Angeles si îsi nota intervalele orare si preturile parcarilor si semnaliza zonele cu restrictii de parcare. Ulterior, cu ajutorul autoritatilor, a adaugat informatii în timp real colectate de la dispozitive de tip „smart meter“ si de la senzorii de parcare disponibili în Los Angeles si în alte zone urbane, care indica, minut cu minut, ce locuri de parcare sunt disponibile. Aplicatia îti poate spune si câte locuri de parcare sunt disponibile în parcarile private.

Aplicatia este disponibila deocamdata doar pentru telefoanele iPhone, dar poate fi accesata si de pe websiteul companiei. ParkMe deserveste peste 500 de orase din 29 de tari, inclusiv Bucurestiul. Din pacate, în Bucuresti figureaza deocamdata o singura parcare, cea dezvoltata de primarul Sorin Oprescu la Universitate.  Alexandru Urzica, capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie