Punctul de pensie a ajuns la 762,1 lei. OUG privind cresterea pensiilor, promulgata de presedintele Traian Basescu

 

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea de aprobare a OUG privind cresterea pensiilor. Conform unui anunt al Administratiei prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

bani si cupon pensieCamera Deputatilor, în calitate de for decizional, a adoptat, în sesiunea extraordinara din 29 ianuarie, cu 307 de voturi „pentru”, 2 voturi „împotriva” si 3 abtineri, ordonanta de urgenta 1/2013 pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul stabilirii valorii punctului de pensie pentru anul 2013 la 762,1 lei.

OUG 1/2013 prevede majorarea valorii punctului de pensie cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a câstigului salarial mediu brut realizat.

„De asemenea, se mai prevede aplicarea indicelui de corectie calculat ca raport între 43,3% din câstigul salarial mediu brut preliminat, corespunzator anului precedent celui în care se deschide dreptul de pensie, si valoarea punctului de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizata cu rata medie anuala a inflatiei pe anii 2010 si 2011”, se precizeaza în expunerea de motive.

Cu o zi înainte, OUG fusese adoptata si de Senat.Ioana Câmpean, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie