Vitalie Proca, suspectul atentatului din Vitan, va fi extradat in Romania la cererea MJ

 

Principalul suspect în cazul atacului din Vitan, Vitalie Proca, arestat de autoritatile ruse pe 6 februarie, urmeaza sa fie extradat în România în urma cererii Ministerului Justitiei.

vitalie procaPotrivit unui comunicat postat marti pe site-ul MJ, ministerul a solicitat pe 8 februarie Procuraturii Generale a Federatiei Ruse extradarea în România a lui Vitalie Proca principalul suspect în cazul atacului din Vitan, când o persoana a fost împuscata ajungând în stare grava la spital.

„Cererea de extradare a fost formulata în temeiul Conventiei Consiliului Europei privind extradarea adoptata la Paris (13 decembrie 1957) si a fost transmisa la aceasi data autoritatilor ruse prin intermediul Ambasadei României la Moscova”, informeaza MJ.

Extradarea a fost solicitata în vederea cercetarii suspectului în cauza ce formeaza obiectul dosarului aflat pe rolul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, pentru savârsirea pe teritoriul României a tentative de omor calificat si de nerespectarea regimului de arme si munitiilor.

Procurori criminalisti din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti si ofiteri ai Serviciului Omoruri de la Politia Capitalei au efectuat marti dimineata sase perchezitii domiciliare în municipiul Piatra Neamt si orasul Roznov, în cauza privind atentatul produs în 26 noiembrie 2012 de inculpatul Vitalie Proca.

Tot marti, procurorii DIICOT, împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau au efectuat o perchezitie domiciliara în municipiul Bucuresti la resedinta lui Ioan Mironescu, acesta urmând sa fie condus la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamt pentru cercetari.

Procurorii DIICOT sustin ca mobilul atentatului cu bomba din Piatra Neamt ar putea sa aiba la baza atacul armat produs în seara de 26 noiembrie 2012 în zona Vitan din Bucuresti, iar tinta cetateanului moldovean Vasile Proca era de fapt interlopul Ioan Dumitru Mironescu.

Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti mentioneaza într-un comunicat ca mandatul de arestare pe numele lui Vitalie Proca a fost emis la data de 18 ianuarie de Tribunalul Bucuresti, la solicitarea PTB, iar în aceeasi zi a fost pus sub urmarire internationala de Interpol.

Prin rezolutia din data de 17 ianuarie 2013 a Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti, s-a dispus începerea urmaririi penale fata de Vitalie Proca, în vârsta de 33 de ani, cetatean moldovean, sub aspectul savârsirii infractiunilor de tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, retinându-se ca, la data de 26 noiembrie 2012, a executat mai multe focuri de arma cu pistolul mitraliera AK 47 asupra unei persoane care îsi parca autoturismul în parcarea de resedinta – dupa care, observând ca victima nu a decedat, a coborât din autoturism si, folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de arma în directia victimei.agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie