DNA a cerut stramutarea procesului lui Adrian Nastase la Judecatoria Cornetu

 

Procurorul DNA a cerut, marti, în sala de judecata, stramutarea procesului lui Adrian Nastase privind eliberarea înainte de termen, de la Judecatoria Sectorului 4 la Judecatoria Cornetu, avocatii acuzând ca solicitarea este discriminatorie.

adrian nastase 2La începutul sedinte de judecata, procurorul DNA a invocat exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei Sector 4 si a solicitat declinarea cauzei la Judecatoria Cornetu.

Avocatul Ion Cazacu a spus ca cererea DNA este discriminatorie.

Judecarea cererii lui Adrian Nastase de eliberare continua la Judecatoria Sector 4, dupa ce instanta a respins cererea procurorului de declinare a cauzei.

Un simpatizant al lui Adrian Nastase prezent la proces a lesinat în sala, fiind scos afara de bodyguarzi.

Adrian Nastase ar putea fi pus în libertate înainte de termen dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând ca s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsa în care ar putea fi eliberat fostul premier.

Avocatul Ion Cazacu spunea ca membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase în penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti. Cazacu preciza ca au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei si zilele petrecute de Adrian Nastase în Spitalul Floreasca, scazute din pedeapsa în urma unei decizii a instantei.

Adrian Nastase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calitatii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara ca Nastase ar mai avea de executat, dupa calculele apararii, 35 – 36 de zile de închisoare din condamnarea primita în dosarul „Trofeul calitatii”.

În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca zilele petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, sa fie scazute din condamnare. Instanta a dispus atunci sa fie scazuta perioada din 20 pâna în 26 iunie 2012.Catalin Lupasteanu, mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie