Samir Spranceana a fost condamnat la 18 ani de inchisoare cu executare

 
 Controversatul om de afaceri craiovean Samir Spranceana a fost condamnat la 18 ani de inchisoare cu executare, pentru returnari ilegale de TVA, decizia nefiind insa definitiva, ea putand fi atacata cu apel, scrie Mediafax.
catuse

Magistratii Tribunalului Dolj s-au pronuntat, luni, in sedinta publica, asupra deciziei privind procesul in care Samir Spranceana si alti fosti asociati erau cercetati pentru returnari ilegale de TVA.

Magistratii doljeni au hotarat ca omul de afaceri Samir Spranceana sa execute 18 ani de inchisoare, aceeasi pedeapsa primind-o si asociatul sau Adrian Berceanu.

Ceilalti inculpati in dosar au primit pana la 14 ani de inchisoare, cu executare.

Astfel, Impuscatoiu Roland Lucian a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, iar Craciun Petrisor, Popa Ion Alin, Florinel Buioca, Anghel Luminita Florinela au primit cate zece ani de inchisoare. Martha Popa a primit cea mai mica pedeapsa, respectiv doi ani de inchisoare, cu executare.

Hotararea Tribunalului Dolj poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la pronuntare.

Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata, in august 2006, pe Samir Spinceana, Adrian Marius Berceanu, Roland Impuscatoriu, Ion Alin Popa, Petrisor Craciun, Florinel Buioca, Florinela Luminita Dobre, Decebal Iovanescu, Martha Luiza Popa, Ancuta Madalon si Angela Berceanu pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani si evaziune fiscala.

Potrivit procurorilor DIICOT, intre iulie 2003 si octombrie 2004, grupul infractional organizat constituit de Samir Spranceana, Adrian Marius Berceanu, Roland Impuscatoiu si Florinela Luminita Dobre a solicitat si obtinut ilegal, prin intermediul mai multor societati comerciale, rambursari de TVA de la Directia Generala de Finante Publice Dolj in valoare de aproape 66 de milioane de lei.hotnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie