Casiera de la agentia BRD Pitesti, care a fost jefuita vineri, va fi cercetata pentru neglijenta în serviciu, deoarece numara banii cu usa deshisa, in conditiile in care banca nu avea paznic

 

Una dintre casierele de la unitatea BRD Pitesti din cartierul Trivale, de unde un hot cu cagula si amenintând cu un pistol a furat în cateva secunde 10.000 de lei, numara banii cu usa deshisa de a intrarea, desi programul se incheiase si în conditiile în care banca nu avea paznic.

brd pitesti jaf armatActele normative în vigoare privind paza obiectivelor, bunurilor si protectia persoanelor – Legea nr. 333/2003 si HG nr. 301/2012 – nu prevad impuneri juridice cu privire la obligativitatea unitatilor bancare de a fi asigurate cu paza fizica. Totusi, este obligatorie instalarea si utilizarea mijloacelor mecanofizice si a sistemelor tehnice de alarmare, monitorizate si interventie.

Angajata BRD va fi cercetata pentru negijenta in serviciu, dupa ce din primele cercetari a reiesit ca aceasta nu si-a desfasurat activitatea in conditii de siguranta, fiind cu usa deschisa in timp ce numara banii, conform politistilor, citati de presa.

Politia precizeaza, intr-un comunicat, ca angajatii bancii au fost instruiti recent, mai exact in ultima zi a anului trecut, in privinta masurilor de siguranta in care trebuie sa lucreze.

Banca nu avea paznic, asa incat hotului i-a fost foarte usor sa intre in banca ce avea usa deschisa si sa ajunga la casiera care tocmai numara banii.

Pentru a nu putea fi identificat de catre sistemele video, hotul purta cagula, asa incat politistilor le va fi greu sa-i gaseasca.

Un alt element favorizant al unui jaf este modul de amenajare a unitatilor de mici dimensiuni, unde zona casieriei nu este izolata de restul incaperii, cu geamuri si o usa incuiata, asa cum au alte banci.

Alte doua unitati ale Raiffeisen Bank din Bucuresti, care de asemenea nu aveau paznici, au fost jefuite, in conditii asemanatoare, in decembrie 2012, de indivizi ce purtau cagule.

Politistii au fost citati atunci de presa spunand ca jaful a fost favorizat de faptul ca banii din banca nu erau tinuti intr-un sertar incuiat si securizat, conform normelor, ci intr-un sertar obisnuit in care stateau alte obiecte.

Politistii bucuresteni au anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca au arestat doi tineri de 24 de ani suspectati ca au comis primul jaf, din 19 decembrie 2012, la o sucursala Raiffeisen de pe Soseaua Oltenitei din Capitala, de unde au furat in jur de 40.000 de lei.

COMUNICAT DE PRESA POLITIA ARGES

Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Arges fac cercetari pentru identificarea unei persoane care a patruns astazi, 08 februarie a.c., în jurul orei 16.55, în sediul unei unitati bancare din municipiul Pitesti, cartierul Trivale, de unde a sustras o suma de bani.

Din primele cercetari efectuate de politisti, a rezultat faptul ca o persoana care avea fata acoperita, ar fi patruns în sediul unei banci, iar prin amenintari ar fi sustras o suma de bani din casieria unitatii.

În urma acestui eveniment nu au existat vatamari corporale.

De asemenea, s-a stabilit ca unitatea bancara nu era asigurata cu paza umana.

In data de 31.12.2012 , politistii Serviciului Ordine Publica, Compartimentul Sisteme de Securitate , au procedat la verificarea si instruirea personalului agentiei respective cu privire la respectarea procedurilor de lucru pe linie de manuire , pastrare , depozitare valori monetare , mentinerea in stare de functionare a sistemului antiefractie.

Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Arges continua cercetarile pentru identificarea si prinderea autorului, în vederea tragerii acestuia la raspundere penala.amosnews.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie