Victor Ponta, ministru interimar al justitiei, da inapoi taxa de prima inmatriculare. Taxa se va restitui fara proces

 

Guvernul va trebui sa adopte un act normativ prin care sa fie restituita taxa auto încasata ilegal, eliberând astfel instantele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor, a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta-Ministrul interimar al Justitiei

El a discutat, joi, în calitate de ministru interimar al Justitiei, cu secretarii de stat din minister inclusiv despre o solutie cu privire la procesele de restituire a taxei auto.

„Am discutat sa identificam împreuna o procedura administrativa prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetatenilor români care îsi cer inapoi banii încasati ilegal sa fie solutionate fara a se mai apela la instanta. Suntem într-o situatie identica din punct de vedere functional cu ceea ce se întâmplase cu acei bani încasati ilegal pensionarilor. Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «mergeti si dati-ne în judecata, stim ca o sa câstigati, dar mai câstigam niste timp». Instantele se aglomerau, banii pe care Guvernul, indiferent cum se numeste, trebuie sa îi dea înapoi cresc, evident, cu rata inflatiei. Atunci am luat o decizie administrativa si practic am oprit toate procesele, instantele sunt si asa superîncarcate, nici nu am mai tinut zeci, sute de mii, în cazul pensionarilor, milioane de oameni prin tribunale, ani în sir. La fel trebuie sa facem si cu rambursarea taxei auto. E clar ca legea adoptata anterior care nu corespundea normelor europene si nici celor constitutionale si ca Guvernul va trebui sa dea banii înapoi. Trebuie sa facem aceasta procedura, ca macar sa nu mai punem judecatori si grefieri sa dea termene si sa scrie sentinte care sunt toate într-un singur sens, în care Guvernul trebuie sa dea bani înapoi„, a spus Ponta.

În opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a îndemna proprietarii de vehicule sa dea statul în judecata pentru a-si recupera taxa auto încasata ilegal a fost incorecta si imorala.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie