Cum sa ai un CV impecabil

 

În ultimii ani, felul în care angajatorii parcurg un CV s-a schimbat substanţial, avertizează specialiştii în recrutare americani. Astfel, potrivit platformei askamanager.com, un CV care nu are cuvinte-cheie sau care nu este adaptat la cerinţele trecute în anunţul de angajare poate avea neşansa să fie trecut cu vederea de angajatori, în ciuda competenţelor tale reale pentru jobul în cauză.

cv

1. Un rezumat de 3-4 rânduri la începutul CV-ului. Dacă până de curând era bine să începi CV-ul cu un obiectiv măreţ de carieră, acum este indicat să îţi compui un scurt profil în care să te descrii pe scurt – competenţe, experienţă, studii (cele mai înalte).

2. Caută cuvintele-cheie din anunţul de angajare. Din ce în ce mai multe firme folosesc astăzi soft-uri de pre-selectare a CV-urilor. Pentru a fi sigur că şi al tău ajunge pe desktop-ul angajatorului, este bine să îţi adaptezi CV-ul la fiecare job şi să te asiguri că ai trecut exact acele competenţe cerute în anunţul de angajare.
3. Realizările din carieră. Ştii că trebuie să treci în CV responsabilităţile concrete ale joburilor pe care le-ai avut în trecut. Pe unele platforme de recrutare există însă şi o rubrică de realizări, rezultatele obţinute la acel post, lucrurile de care eşti mândru că le-ai dus la bun sfârşit. Acestea, spun managerii americani, sunt citite înaintea sarcinilor.
4. Proiectele extra-profesionale. Poate că ai fost implicat şi în alte proiecte decât cele care ţineau de companiile la care ai fost angajat. Trece în CV toate proiectele la care ai participat – pot fi activităţi de voluntariat, grupuri de lucru, bloguri pe care ai scris etc.
5. Grafica CV-ului să fie uşor de citit: foloseşte bullet points. Textele bloc şi structurarea în paragrafe sunt astăzi considerate obositoare. O persoană care este obligată să citească sute de CV-uri pe zi, va parcurge mai rapid şi mai uşor informaţiile esenţiale dacă documentul este aranjat cu bullet points (bumbi).incomemagazine.ro 

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie