Top 10 cei mai bogati oameni din lume

 

Averile celor mai bogati 100 de oameni ai planetei au crescut într-o singura luna cu aproape 96 de miliarde de dolari, ceea ce însemna o medie zilnica de 31 de milioane de dolari pe persoana, reiese din datele Bloomberg Billionaire Index.

top 10Împreuna, cei mai înstariti 100 de oameni din lume aveau la sfârsitul anului trecut o avere de circa 1.900 de miliarde de dolari, în crestere cu 241 de miliarde de dolari de 2011.

„Anul trecut a fost un an bun pentru miliardarii planetei. În 2013 vor continua sa caute oportunitati de investitii în jurul lumii nu doar în Statele Unite, investitii care sa le propulseze si mai mult veniturile”, a precizat John Catsimatidis, proprietarul miliardar al companiei Red Apple Group.

Potrivit datelor Bloomberg, Ingvar Kamprad, antreprenorul suedez care controleaza lantul Ikea, prezent si în România, este miliardarul care a reusit sa faca cei mai multi bani în prima luna a acestui an, respectiv sase miliarde de dolari, averea sa fiind estimata la sfârsitul lunii ianuarie la circa 49,5 miliarde de dolari, ceea ce îl claseaza pe pozitia a cincea în topul celor mai bogati oameni din lume.

Ei au reusit sa-si mareasca averile cu miliarde de euro într-o singura luna

Pe locul doi în ceea ce priveste averea acumulata în ianuarie s-a clasat investitorul Warren Buffett, presedintele consortiului Berkshire, care a reusit sa-si sporeasca averea cu 4 miliarde de dolari în prima luna din 2013.

Compania controlata de Buffett este cotata la bursa si opereaza o gama vasta de întreprinderi din domeniul asigurarilor (Geico), al industriei prelucratoare (Clayton Homes), al energiei (MidAmerican Energy, Lubrizol) si al serviciilor (NetJets). „Imperiul Berkshire” detine totodata actiuni la Coca-Cola, American Express, Procter&Gamble si Wells Fargo.

Pe locul trei în topul miliardarilor care au înregistrat cele mai bune rezultate la începutul anului se afla fratii Koch. Cei doi miliardari controleaza compania Koch Industries, cu operatiuni în industrii precum rafinarea titeiului si comercializarea de produse de baza. Compania are vânzari anuale de circa 115 miliarde de dolari. Cei doi frati detin fiecare un pachet de 42% din actiuni.

Carl Ichan este un investitor cu un portofoliu diversificat, având participatii în domeniul biotehnologiei, al cazinourilor, al tehnologiei informatiie precum si în imobiliare. Aproape jumatate din averea sa este investita în companii listate la bursa.

Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata de circa 78,2 miliarde de dolari, s-a clasat pe locul cinci. Slim controleaza American Movil, cel mai mare operator de telefonie mobila din America. Miliardarul mexican detine participatii în sectorul bancar si minier precum si la companiile Philip Morris sau New York Times.

Bill Gates, cofondatorul Microsoft si al doilea cel mai boat om din lume, a câstigat în prima luna a anului în jur de trei miliarde de dolari, averea sa ajungând astfel la peste 65,8 miliarde de dolari.

Cea mai bogata femeie din Europan, Liliane Bettencourt, a reusit sa-si sporeasca averea cu 2,9 miliarde în ianuarie. Bettencourt detine 31% din actiunile producatorul francez de cosmetice L’Oreal. Miliardara implicata într-un scandal legat de plata ilegala a unor sume catre fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy sustine taxarea suplimentara a bogatilor, scrie Bloomberg.

Michele Ferrero este cel mai bogat om din Italia si proprietarul companiei Ferrero International, al patrulea cel mai mare producator de ciocolata din lume.

Charoen Sirivadhanabhakdi, cel mai bogat thailandez si presedintele companiei Thai Beverage, cel mai mare producator si distilator de bauturi din Thailanda, a intrat în topul celor mai bogati oameni în ianuarie, dupa ce averea sa a crescut cu circa 2,5 miliarde de dolari, ajungând la 11,2 miliarde.

Mukesh Ambani are afaceri în industria de rafinare si este proprietarul celui mai mare teren cu gaze naturale din India. Ambani locuieste în prezent într-o cladire cu 27 de etaje din Mumbai, imobil fiind evaluat la circa 500 de milioane de dolari.Alexandra Pele, gandul.info.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie