Preotul retinut pentru trafic de etnobotanice, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile si suspendat de catre Arhiepiscopia Tomisului

 

Preotul de la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta, acuzat de trafic de etnobotanice dupa ce ar fi livrat astfel de substante liderului unei grupari de traficanti din Vaslui, a fost arestat preventiv, avocatul sau sustinând ca preotul ducea colete cu taximetrul sau fara sa stie ce transporta.

preot gabriel bucica traficant etnobotanicePrezentat în fata instantei de catre procurorii vasluieni ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), preotul Gabriel Bucica a primit, vineri, mandat de arestare preventiva din partea magistratilor Judecatoriei Vaslui pentru o perioada de 29 de zile pentru constituirea unui grup infractional, aderare la un grup infractional si efectuarea de operatiuni cu produse cu efecte psihoactive, scrie mediafax.ro.

De asemenea el a fost suspendat din functia de preot pe care o detinea la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta de catre Arhiepiscopia Tomisului.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri dimineata, de Arhiepiscopia Tomisului, decizia de suspendare a preotului Gabriel Bucica a fost luata în urma acuzatiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc acestuia.

„În functie de derularea anchetei si de dovedirea implicarii sale în aceste ilegalitati de care este acuzat, Bucica Gabriel va fi deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii (conform dreptului canonic bisericesc, caterisirea înseamna luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfintitoare a Bisericii si trecerea vinovatului în rândul mirenilor). Ne exprimam convingerea ca institutiile statului vor face lumina în acest caz deosebit de grav”, se mentioneaza în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului. mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie