Mediere sau divort intre Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana. Mediere gratuita pentru cele doua vedete

 

Potrivit tabloidelor din Romania, afaceristul Silviu Prigoana este intr-un iminent divort de sotia lui, Adriana Bahmuteanu. Publicatia Cancan titreaza: „O noua furtuna conjugala zguduie din temelii familia Prigoana! Afaceristul Silviu Prigoana a depus, marti, o plangere la Directia de Protectie a Copilului sector 3, in care isi reclama sotia ca a parasit caminul conjugal si cere incredintarea in regim de urgenta a celor doi copii minori, pe care-i au impreuna. Milionarul a facut o plangere impotriva sotiei sale si la Politie!”.

„Acesta este primul scandal de proportii din cuplul Bahmuteanu-Prigoana dupa ani de zile in care apele pareau sa se fi linistit intre cei doi, ei devenind si parintii a doi baieti. Dupa trei divorturi consecutive, Adriana Bahmuteanu si Silviu Prigoana s-au recasatorit pentru a patra oara in urma cu cinci ani, cand vedeta a ramas insarcinata cu primul lor copil, Maximus.„, mai scrie Cancan.

Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu nu trebuie sa divorteze. Nu au nevoie de un divort. Au nevoie doar de mediere. Au nevoie de un mediator.

Ce pierd cele doua vedete daca nu apeleaza la un mediator si merg cu conflictul in instanta:

  1. Bani. Divortul  inseamna cheltuirea unor sume mari de bani care merg pe taxe, onorarii de avocati,etc. Si aici vorbim de zeci de mii de euro, bani pierduti inutil.
  2. Timp. Un proces de divort poate dura luni sau ani. Timp in care viata de zi cu zi a membrilor familiei este data peste cap.
  3. Intreruperea comunicarii intre persoanele implicate. Intr-un moment in care familia se rupe,  problemele se agraveaza din cauza lipsei de comunicare.
  4. Stres. Nivelul de stres a unui proces de divort, mai ales cand e vorba de vedete este foarte ridicat si cu urmari pentru sanatate.

Ce avantaje au in mediere cele doua vedete:

  1. Bani castigati. Onorariul mediatorului este singura cheltuiala a partilor si este cu 80-90% mai mic decat taxe, onorarii de avocat si toate celelalte costuri aferente unui proces.
  2. Timp. Timpul alocat pentru mediere poate fi extrem de scurt. In functie de abilitatile mediatorului, conflictul din cuplu poate fi rezolvat doar in cateva ore.
  3. Medierea inseamna comunicare si nu intreruperea comunicarii.
  4. Stres. Doza de stres este mult mai mica, intrucat acceptand sa intre in mediere, persoanele implicate dovedesc pragmatism si dorinta de rezolvare rapida,eficienta si ieftina a conflictului. Toate acestea inseamna o reducere considerabila a stresului.

Aspectele prezentate sunt valabile pentru orice familie in care neintelegerile dintre soti au dus la conflicte iremediabile si care vad in divort singura solutie pentru rezolvarea situatiei. Trecutul nu poate fi sters. Traumele procesului se propaga mult in timp. Si afecteaza nu doar partea emotionala ci si pe cea financiara.
Din acest motiv eu recomand din tot sufletul medierea, ca fiind calea cea mai potrivita pentru rezolvarea unor astfel de probleme grave. In cazul celor doua vedete nu as avea nimic impotriva sa le demonstrez cat de utila poate fi medierea, oferindu-le mediere gratuita. Legea romaneasca imi interzice sa lucrez „pro bono”. Ca atare tariful ar fi de 1 leu. O suma mare pentru rezolvarea unei probleme grave, nu?

Anca Stancu
Manager Medierenet

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie