Comertul cu autovehicule si motociclete a acazut drastic

 

În luna decembrie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţǎ de  luna precedentă atât ca serie brută cu 15,0% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%.

masini pe autostrada

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 2,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut atât ca serie brută cu 8,9%  cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent  ca serie brută cu 0,2% şi a scǎzut ca  serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%.

În anul 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scǎzut faţă de anul 2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,2%, respectiv cu 4,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scǎzut faţă de anul 2011, atât ca serie brută cu 0,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 0,9%.

Decembrie 2012 comparativ cu decembrie 2011

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor,  serie  brută,  în  luna  decembrie  2012, comparativ cu luna corespunzătoare, a înregistrat pe total o scădere cu 8,9%, datorată scăderii înregistrate la comerţul cu autovehicule (-15,4%), la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi  repararea   motocicletelor (-9,8%), la întreţinerea şi repararea  autovehiculelor  (-5,7%). Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a înregistrat o creştere cu 4,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2012 a  înregistrat  pe total o scǎdere cu 6,1% faţă de luna decembrie 2011.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna decembrie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,2% mai mare comparativ cu luna  decembrie 2011, provenită de  la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+31,5%) şi de la activităţi  ale hotelurilor şi restaurantelor (+0,3%). Scǎderi au înregistrat activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (-3,5%), activităţile  de jocuri de noroc şi  alte  activităţi recreative (-3,3%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,3% mai micǎ comparativ cu luna decembrie 2011.

Anul 2012 comparativ anul 2011

În anul 2012 comparativ cu anul 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scǎzut cu 5,2%, datorită scăderilor  înregistrate  la comerţul cu autovehicule (-7,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,2%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,0%). Comerţul  cu motociclete, piese  şi accesorii   aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor a crescut cu 3,5%.

În anul 2012 comparativ cu anul 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scǎzut cu 4,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2012 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,7% mai micǎ comparativ cu anul 2011, provenită  de la  activităţile  de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,5%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-0,8%). Creşteri s-au înregistrat la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+23,8%), la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea  textilelor şi  blǎnurilor (+8,4%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în  anul 2012  a   înregistrat   o cifră de afaceri cu 0,9% mai micǎ comparativ cu anul 2011.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie