Sondaj BestJobs.ro: Mai mult de jumatate dintre angajatii români nu vor sa fie prieteni pe Facebook cu seful

 

Mai mult de jumatate – 57 la suta – dintre angajatii români nu vor sa-si adauge seful în lista de prieteni de pe Facebook, alti 9 la suta neobisnuind sa îsi adauge nici colegii, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.ro.

facebook siglaLa polul opus se afla 11 la suta dintre angajatii români care au declarat ca au o relatie de amicitie cu seful chiar si în viata reala, astfel ca adaugarea acestuia în lista de prieteni de pe Facebook nu li se pare un lucru iesit din comun.

Alti 19 la suta dintre angajatii români nu au nicio problema cu adaugarea sefului pe reteaua de socializare, chiar daca nu sunt amici cu acesta în viata reala.

Sondajul mai arata ca 5 la suta dintre angajati marturisesc ca si-au adaugat seful, însa limiteaza accesul la postari, astfel încât acesta sa nu le vada activitatea.

În ceea ce îi priveste pe angajatori, acestia au marturisit, în proportie de 38 la suta, în cadrul altui studiu recent, ca înaintea unui interviu îi cauta pe candidati pe site-urile de socializare, în timp ce 16 la suta vor sa adopte aceasta tactica de acum înainte.

Potrivit ultimelor date prezentate de reteaua de socializare, la nivel global, numarul utilizatorilor Facebook se apropie de 981 de milioane, în timp ce numarul utilizatorilor români a depasit recent cinci milioane, aducând rata de penetrare a retelei în România la 25 la suta.

Sondajul BestJobs.ro a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie pe un esantion de aproape 3.500 de respondenti. economica.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie