Sedinta CSAT la Palatul Cotroceni. Temele abordate: privatizarea CFR Marfa si participarea României la misiunea din Mali

 

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), sub conducerea presedintelui Traian Basescu, a început marti la Palatul Cotroceni, printre temele abordate aflându-se privatizarea CFR Marfa si participarea României la misiunea din Mali.

sedinta csatMembrii CSAT urmeaza sa dezbata subiecte precum: masurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international; realizarea, în cadrul Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenta pentru România; raportul privind activitatea autoritatilor si institutiilor statului pentru gestionarea situatiei cetatenilor români generata de atacul terorist din Algeria; participarea fortelor armate ale României care se trimit la misiuni si operatii în afara teritoriului statului român în anul 2013; planul multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei României.

De asemenea, în sedinta CSAT se va mai discuta si despre participarea României la misiunea Uniunii Europene de instruire în Mali în anul 2013, dar si despre proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesual penale.

Strategia de Securitate Cibernetica, programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2013 si proiectul de hotarâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa ‘C.F.R. Marfa’ S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia sunt si ele subiecte ce urmeaza a fi discutate de membrii CSAT.

Înainte de a începe sedinta CSAT, presedintele Traian Basescu a discutat cu premierul Victor Ponta despre bugetul UE 2014-2020 si despre continutul scrisorii pe care Bucurestiul o va adresa liderilor europeni privind extinderea spatiului Schengen. agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie