Ministrul Muncii califica directiva UE prin care tatii sunt obligati sa-si ia concediu de maternitate drept „tampenie fara seaman”

 

Parintii de sex masculin sunt nevoiti sa îsi ia concediu de crestere a copilului de cel putin o luna. În caz contrar, valoarea indemnizatiei pe luna respectiva nu va fi platita de stat. Ministrul Muncii califica prevederea drept o „tâmpenie”.

mariana campeanObligativitatea intrarii în concediu de „maternitate” pentru barbati este în vigoare înca de anul trecut, însa plângerile proaspetelor mame abia acum au început sa curga. Putin cunoscuta, prevederea legislativa din actele normative care au completat Ordonanta 148/2005, privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, a fost impusa de o directiva europeana. „Anul trecut, am fost obligati sa transpunem o directiva europeana în legislatia noastra. Este vorba despre impunerea pentru barbati de a intra pentru o luna în concediu de crestere a copilului. Este o tâmpenie fara seaman. Fiecare familie ar trebui sa aiba dreptul de a decide cine intra în concediu, nu poti sa-i obligi sa ia astfel de hotarâri”, ne-a declarat Mariana Câmpeanu, ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor vârstnice.

„Foarte multe state europene sunt nemultumite si suparate din cauza acestei directive. Am facut si noi demersuri pentru schimbarea normei, dar o sa dureze. Se fac atâtea tâmpenii în Uniunea Europeana, ca nu ne mai mira.” a spus Mariana Câmpeanu, ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor vârstnice

600 de lei este suma minima pe care o pierd parintii. Claudia Marcu,ziarulring.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie