Cristian Cioaca ramane in arest

 

Curtea de Apel Piteşti a respins, luni, recursul formulat de Cristian Cioacă faţă de decizia Tribunalului Argeş privind legalitatea măsurii de arestare preventivă dispusă în cazul său.

Cristian CioacaInstanţa a respins ca nefondat recursul formulat de inculpat şi a decis menţinerea măsurii de arestare preventivă, hotărârea fiind definitivă.

Cristian Cioacă a fost prezent la şedinţa de judecată, dar a fost transportat la Penitenciarul Colibaşi înainte ca instanţa să se pronunţe asupra recursului său.

Şi Tribunalul Argeş a constatat, pe 31 ianuarie, legalitatea şi temeinicia măsurii de arestare preventivă dispusă în cazul lui Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Dosarul în care Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu va fi judecat la Tribunalul Argeş, primul termen pe fond al procesului fiind stabilit pentru 4 martie. Dosarul a fost repartizat Completului 4 – Fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş.

Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi respectiv fratele Elodiei, s-au constituit părţi civile în proces.

Cristian Cioacă a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis în august 2007 soţia, avocata Elodia Ghinescu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012. După trimiterea în judecată, el a fost transferat din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Colibaşi. AGERPRES

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie