Cele cinci persoane cercetate pentru tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu raman in arest

 

Cele cinci persoane cercetate pentru tentativa de asasinare a lui Bogdan Mararu ramân incarcerati, dupa ce instanta suprema le-a respins, luni, recursurile la decizia Curtii de Apel Bacau de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva.

ciocan si catuseInalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Daniel Padurariu, Cosmin Irinel Lacatus, Ovidiu Popa, Petrica Jâtaru si Emil Cristofor, acuzati de tentativa la omor calificat, tentativa la distrugere si acte de terorism, dupa ce au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub autoturismul lui Bogdan Mararu, la Piatra Neamt, sa fie cercetati in continuare in stare de arest.

Decizia de luni a instantei supreme este definitiva.

In 12 ianuarie, Curtea de Apel Bacau a hotarât arestarea pentru 29 de zile a celor cinci, decizia fiind mentinuta de ICCJ in 14 ianuarie, dupa judecarea recursurilor.
Daniel Padurariu a planificat asasinarea lui Bogdan Mararu, pe fondul unor conflicte mai vechi cu familia acestuia, si l-a pus pe Cosmin Irinel Lacatus sa gaseasca doua persoane care, pentru 7.000 de euro, sa monteze dispozitivul exploziv, acestea cerând 15.000 de euro daca Mararu moare, a aratat instanta Curtii de Apel Bacau in motivarea deciziei de arestare.

Instanta a notat, in documentul citat, ca infractiunile de care sunt acuzati acestia, respectiv tentativa la omor calificat, tentativa la distrugere, acte de terorism, nerespectarea regimului materiilor exlozive, si modul in care au conceput si comis faptele au creat un puternic sentiment de insecuritate in rândul opiniei publice. Totodata, instanta a aratat ca se impune arestarea acestora intrucât altfel s-ar putea crede ca justitia nu actioneaza indeajuns impotriva infractionalitatii.

Din convorbirile telefonice care au avut loc intre inculpati a rezultat faptul ca acestia „au organizat cu minutiozitate modul de comitere al faptei, astfel incât acesta sa produca efectul scontat, respectiv suprimarea vietii partii vatamate M.B.A. (Mararu Bogdan, n.r.) si sa nu fie identificati pentru a fi trasi la raspundere”.

Totodata, din convorbirile telefonice interceptate a rezultat ca inculpatii nu foloseau numele reale sau date care sa permita localizarea, identificarea sau stabilirea cu certitudine a legaturilor dintre ei si Daniel Padurariu, cel care a comandat acest atentat, „sens in care discutau codificat”.

Instanta a precizat in motivare ca, in 2 ianuarie, DIICOT Neamt a fost sesizat cu privire la faptul ca Daniel Padurariu, pe fondul unor conflicte mai vechi cu familia Mararu, s-a decis sa se razbune pe Bogdan Mararu, „in sensul suprimarii vietii acestuia”.mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie