Premierul Victor Ponta: Romania va raspunde in termen preocuparilor CE privind programele presuspendate

 

Premierul roman Victor Ponta l-a asigurat luni pe comisarul pentru european politica regionala, Johannes Hahn, ca autoritatile romane depun mari eforturi pentru a raspunde preocuparilor Comisiei Europene (CE) privind cele trei programe care ar putea intra in faza de suspendare la 13 februarie, a declarat Shirin Wheeler, purtatoarea de cuvant a comisarului Hahn.

victor pontaPremierul roman a explicat ca sunt luate masuri pentru a rezolva problemele din cadrul programelor operationale presuspendate aproape in totalitate in luna octombrie a anului trecut, a precizat sursa citata.

Victor Ponta ‘l-a asigurat pe comisarul Johannes Hahn ca autoritatile depun eforturi foarte mari pentru a raspunde preocuparilor CE privind programele presuspendate, iar comisarul a transmis foarte clar ca rezolvarea acestor probleme va ameliora substantial sansele Romaniei pentru viitoarea perioada de programare’, a precizat Shirin Wheeler.

‘Cand vom primi scrisoarea din partea autoritatilor romane, pana la 13 februarie, vom efectua o analiza. Este posibil sa existe si unele misiuni de audit din partea serviciilor CE. Apoi vom decide daca este cazul sa se ridice toate presuspendarile sau numai o parte din ele. Pentru a ridica presuspendarile trebuie insa ca autoritatile romane sa demonstreze ca preocuparile CE au fost abordate si ca exista un mecanism de control al modului de utilizare a fondurilor’, a adaugat ea, precizand ca nu exista niciun motiv sa se creada ca guvernul Romaniei nu va raspunde pana la 13 februarie preocuparilor CE.

In octombrie 2012, CE a presuspendat integral Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si partial Programul Operational Sectorial Transport (POS T) si Programul Operational Regional (POR).

Versiunea in limba romana a scrisorilor de notificare a deciziilor a ajuns la Bucuresti la 13 decembrie, termen de la care guvernul dispune de 2 luni pentru a informa CE privind masurile luate pentru remedierea deficientelor, scrie agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie