Ordonantele de modificare a Legii sanatatii ar pute fi adoptate astazi de Guvern

 

Executivul ar putea adopta miercuri doua ordonante pentru modificarea Legii sanatatii, in sensul rezolvarii problemei medicamentelor pentru programele speciale oncologice.

StetoscopPremierul Victor Ponta anunta, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Guvernul va modifica, in sedinta de miercuri, prin doua ordonante de urgenta, Legea sanatatii 95/2006 pentru a da voie Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM.

„Din pacate, situatia medicamentelor pentru programele speciale oncologice s-a rezolvat doar statistic (de la circa 2.500 de bolnavi pe listele de asteptare la 1.200 si reducerea perioadei de la sase la doua luni). Azi (vinerea trecuta – n.r.), cu Ministerul Finantelor si Ministerul Sanatatii, am identificat solutiile reale pentru ca problema sa fie rezolvata definitiv. In sedinta de miercuri, prin doua ordonante de urgenta, vom modifica Legea sanatatii 95/2006 pentru a da voie Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social la UNIFARM si vom imprumuta imediat din Trezorerie catre UNIFARM cei 800.000 de euro necesari pentru achizitionarea in avans a tuturor medicamentelor necesare”, preciza Victor Ponta.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie