Consiliul Superior al Magistraturii intrunit in sedinta speciala

 

Evenimentele din ultimul timp au determinat Sectia de Judecatori a CSM, la initiativa judecatorului Horatius Dumbrava, sa organizeze o sedinta speciala pe tema independentei Justitiei

csmIn urma cu cateva minute a inceput sedinta Sectiei de judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii. Ei s-au intrunit astazi pentru a discuta despre necesitatea sesizarii Inspectiei Judiciare sa declanseze verificari in vederea apararii independentei sistemului judiciar. Magistratii au hotarat ca sedinta sa fie publica, astfel ca jurnalistii pot asista la discutii, insa sedinta nu va fi transmisa online intrucat contractele incheiate cu prestatorul de servicii prevad transmiterea „in direct” doar a sedintelor Plenului CSM. Sedinta Sectiei de judecatori este condusa de magistratul Horatius Dumbrava. Ministrul Justitei, Mona Pivniceru, nu participa la sedinta.

Inainte de inceperea lucrarilor sedintei, unii membri ai Sectiei spuneau ca se va face un fel de istoric al „exagerarilor” presei cu privire la sistemul judiciar ori la componente ale acestuia, analizandu-se cauzele care le-au generat, printre acestea fiind amintita si „o anumita deficienta de comunicare” a CSM.

evz.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie