Plata online a taxelor la Oficiul Registrul Comertului

 

Initiatorii proiectului sustin ca astfel se elimina timpii alocati pentru calcularea, la ghiseu, a contravalorii serviciilor prestate.

În urmatorii cinci ani, veniturile la buget vor creste cu un procent anual de 5% fata de anul anterior

Proiectul de Hotarâre a Guvernului privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si Oficiile Registrului Comertului de pe lânga tribunale, postat alaturi de Nota de fundamentare pe site-urile Ministerului Justitiei si Oficiului National al Registrului Comertului, prevede pe lânga aplicarea de taxe si tarife unice si „crearea premiselor pentru plata onlune, utilizând cardul bancar prin Sistemul National Electronic de Plata Online (SNEP)”. „Scopul Proiectului de Hotarâre a Guvernului este de simplificare a procedurilor de înregistrare în Registrul Comertului, prin aplicarea de taxe si tarife unice pentru înregistrarea în Registrul Comertului”, a informat recent ONRC.

Potrivit acestuia, în urma intrarii în vigoare a acestui proiect de HG, se vor elimina timpii alocati pentru calcularea, la ghiseu, a contravalorii serviciilor prestate.
În prezent, dupa cum sustin oficialii Registrului Comertului, stabilirea exacta a taxelor si tarifelor este realizata numai prin întocmirea notelor de calcul, achitarea fiind efectuata dupa emiterea acestora.
„Prin introducerea noului sistem notele de calcul vor fi generate de sistemul informatic numai pentru verificare”, precizeaza institutia, oficialii acesteia afirmând ca „sistemul prezinta predictibilitate ceea ce îi permite operatorului economic sa stabileasca o prognoza fidela a cheltuielilor legate de înregistrarea în Registrul Comertului atât la momentul constituirii cât si în cursul derularii afacerii”.

Afrodita Cicovschi, Curierul national.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie