Cum se poate fura prin telefon? Metoda accidentul – ultima moda printre hoti

 

Hotii care prefera sa lucreze cu telefonul si cu vorba buna au gasit o noua metoda de facut bani: o inselaciune care ii face pe parintii ingrijorati sa scoata instantaneu banii din conturi pentru a-si ajuta copiii aflati in necaz. Familii pacalite sau care sa spuna „NU” in ultima clipa s-au gasit si in Bucuresti, dar si in Suceava, Bacau, Galati, Braila, Prahova, Brasov sau Constanta. Popular, e numita metoda „Accidentul”. Doi tineri au povestit pentru gandul prin ce au trecut familiile lor, care au fost la un pas sa piarda sume mari de bani.

telefon fixLuni, politistii din Bacau au prins o intreaga retea care se ocupa cu aceasta inselaciune si care era coordonata de doi detinuti, chiar din inchisoare, prin telefon. Politistii ancheteaza acum 20 de persoane care ar face parte din aceasta retea de hoti care a pacalit mai multe familii din judetul Bacau. Suma pe care acestia reuseau sa o scoata de la o singura familie pacalita varia intre 2.000 si 5.000 de euro.

Pacaleala este simpla si nu necesita o documentare prea riguroasa din partea hotilor. Sunt vizati parintii mai in varsta, cu copii plecati in strainatate sau care nu mai locuiesc cu ei si se face de regula prin telefonul fix.

O persoana telefoneaza parintilor si sustine ca este avocatul fiului familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o alta persoana se da drept fiul, care vorbeste plangand sau neclar, apoi il paseaza la telefon pe avocat. in mod bizar, in cazurile de pana acum nu au fost folosite drept momeala pentru parinti si fiicele.

Scenariul: fiul a fost implicat intr-un accident rutier grav si trebuie sa plateasca bani victimei, pentru a scapa de intocmirea unui dosar penal si de pedeapsa cu inchisoarea. Povestea poate varia, dupa cum a povestit una dintre victime pentru gandul: fiul a fost implicat intr-o bataie si a ranit grav pe cineva, iar banii trebuie dati cu acelasi scop, avocatului care a dat telefonul.

gandul.info

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie