Ministrul delegat pentru Energie vrea curatirea costurilor la companiile de stat, dupa ce in presa s-au dezvaluit costurile Romgaz

 

Corpul de control al autoritatilor din energie va analiza modul in care companii precum Romgaz, Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, CE Oltenia, Electrica si Termoelectrica au cheltuit fondurile pentru achizitii
Printre multe altele, este vorba de cumpararea de masini sau inchirierea de soferi, sponsorizari si consultanta, sumele nejustificate ridicandu-se la peste 120 milioane lei pe an, a declarat ministrul delegat pe pentru Energie, Constantin Nita.

constantin nita„Aviz amatorilor, celor din energie, sa nu se joace. Incepem o actiune de curatire a costurilor la companii, trebuie sa se incadreze in limite rezonabile. Orice buget trebuie facut conform legii si nu cu smecherii. Un exemplu de afaceri facute pe banii statului este la Complexul Energetic Oltenia, care a avut inchiriat anul trecut 58 de autoturisme Audi, BMW, Mercedes si tot asa. Acestea au fost inchiriate cu sofer. Nu au fost luati soferi din cadrul companiei. Costurile pentru acestea erau la 27 miliarde lei vechi pe an”, a afirmat Constantin Nita.

Oficialul a adaugat ca la Hidroelectrica au fost cumparate 77 de autoturisme, cheltuiala fiind de 4 milioane euro pe an.

„La Hidroelectrica sunt 77 de autoturisme. Au fost cumparate de Hidroelectrica, au fost duse ca aport de capital la Hidroserv, care le inchiria inapoi la Hidroelectrica. Vorbim de 4 milioane euro pe an”, a spus Nita.
In privinta cheltuielilor cu consultanta si sponsorizarea, minsitrul delegat a afirmat ca s-au cheltuit 121 milioane lei la Romgaz, Hidroelectrica, CE Oltenia, Electrica si Termoelectrica. „Fiecare vor primi controlul respectiv si vom analiza fiecare cheltuiala in parte. Nimeni nu va trece cu bugetul pana nu ne vom uita pe el. Corpul de control al ministrului o sa ia fiecare companie. Din 2007 nu a fost nici un corp de control la Hidroelectrica. Nu este normal. Ieri (n.r. marti) am trimis corpul de control la Hidroelectrica”, a precizat Constantin Nita.

evz.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie