Laura Corina Georgescu – prima femeie presedinte al CNA

 

Laura Corina Georgescu a fost validata, marti, de plenul reunit al Parlamentului, pentru functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), ea primind 382 de voturi favorabile si 48 impotriva.
Votul parlamentarilor pentru presedintia CNA a fost secret, cu buletine.

laura corina georgescu cnaLaura Georgescu a devenit astfel prima femeie numita presedinte al CNA.

Pe 28 decembrie 2012, intr-o sedinta CNA care nu a avut un regim public si in care voturile membrilor au fost secrete, Laura Georgescu (sustinuta de Guvern – PSD) a fost aleasa presedinte al CNA. Ea a fost singurul membru al CNA care a candidat pentru functia de presedinte al Consiliului. Laura Georgescu a fost aleasa presedinte al CNA cu noua voturi „pentru” si unul „impotriva”.

Intrebata intr-o conferinta, ulterioara desemnarii sale ca presedinte al Consiliului, cine a propus-o si de ce si-a dorit aceasta functie, Laura Georgescu a raspuns: „Zece ani de zile am fost jurnalist si producator TV. Dupa zece ani, din rationamente absolut umane, dorinta de a avea copii, am trecut in administratia publica centrala. De zece ani, lucrez in Guvernul Romaniei. Am fost propunerea acestei institutii fiindca de zece ani ma cunosteau”.

Ea a mai spus ca si-a dorit sa vina in CNA pentru a fi alaturi de ceilalti membri ai Consiliului. „De ce mi-am dorit sa vin? Exista o perioada in viata oricarui om in care, desi toate judecatile spun nu, el spune da. Si sunt vie, multumesc lui Dumnezeu, incat sa spun da, incerc, da, putem. Cred ca am venit in primul rand din respect pentru Cristina Trepcea si Narcisa Iorga, doua femei pe care a trebuit sa le cunosc intai din presa. Cred ca am venit pentru Rasvan Popescu, pentru Mihai Malaimare (care ulterior si-a dat demisia din functia de membru al CNA, n.r.), pentru Christian Mititelu, pentru Valentin Jucan, pentru Lorand Turos, sa pun umarul sa ne facem treaba si cred ca am venit pentru toti colegii mei, care, astazi, sunt puncte cheie in toate televiziunile si sunt mandra de acest lucru si am venit pentru toti romanii, cu care ma solidarizez, in secunda in care ma uit la televizor”, a spus Laura Georgescu.

Pe de alta parte, in sedinta de marti a CNA, Laura Georgescu i-a multumit vicepresedintelui Consiliului, Viorel-Vasile Buda, pentru faptul ca a asigurat conducerea CNA, pana cand ea a fost validata de Parlament. „Va multumesc si dumneavoastra distinsi membri ai Consiliului, pentru increderea pe care mi-ati acordat-o”, a mai spus Laura Georgescu, noul presedinte al CNA.

Consiliul National al Audiovizualului are, in prezent, urmatoarea componenta: Laura Corina Georgescu (presedinte), Viorel Vasile Buda (vicepresedinte), Florin Gabrea, Rasvan Popescu, Lorand Turos, Maria Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Christian Mititelu si Valentin-Alexandru Jucan.

Structura CNA s-a modificat pe 20 decembrie 2012, cand Rasvan Popescu, Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Lorand Turos, Constantin Dutu, Mircea Deaca si-au incheiat mandatele. Doar Rasvan Popescu si Lorand Turos au ramas in componenta noului Consiliu, carora li s-au alaturat Vasile Buda, Monica Gubernat, Florin Gabrea si Laura Georgescu.

Citeste articolul integral pe mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie