De la comert alimentar la design. Un clujean si-a deschis fabrica de papioane din salariile compensatorii si economiile facute

 

Un tanar de 31 de ani dat afara din lantul de magazine alimentare unde lucra si-a pus la bataie salariile compensatorii primite si economiile facute, pentru a deschide la Cluj prima fabrica exclusiv de papioane din tara.

fabrica de papioaneRobert Pantazi administreaza singura fabrica de papioane din tara, cu banii primiti inainte de ajunge somer. A preferat sa investeasca suma primita si economiile, in total 7.000 de euro, pentru a cumpara masini de cusut si a angaja trei cusatorese, in loc sa-i cheltuie. „Banii de investitii  au fost economisiti din salarii si din pacate o parte reprezentau salarii compensatorii in urma disponibilizarii mele”, spune Pantazi.

La un an dupa deschiderea din februarie 2012, fabrica livreaza lunar intre cateva sute si cateva mii de papioane, in functie de comenzi.

Pretul papioanelor variaza intre 30 si 70 de lei, iar cele mai scumpe sunt cele din piele naturala, cu tinte de diverse culori. „Materialul este mai scump iar manopera e mai complexa”, spune Pantazi”. E adevarat ca acum papioanele sunt la moda, dar se vor demoda iar cererea nu va fi la fel de mare. Pantazi spune insa ca nu se va reorienta. „Vrem sa facem un lucru bun si de calitate, de aceea facem doar papioane; cravatele sunt putin demodate, credem  noi, dar nu cred ca papioanele se vor demoda prea curand”, spune el.

La fabrica lucreaza cinci persoane – Pantazi impreuna cu logodnica sa, si trei angajati la bancurile de productie.

ziuadecj.realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie