Ministrul MAE a aprobat efectuarea unui zbor catre Alger pentru repatrierea celor doi romani morti

 

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a aprobat efectuarea unui zbor cu un avion militar catre Alger, pentru repatrierea celor doi romani care au murit in urma atacului terorist de la In Amenas.

dusa„Acum cateva minute, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, am aprobat prin ordin al ministrului efectuarea unui zbor cu un avion militar catre Alger, pentru a aduce in tara corpurile neinsufletite ale celor doi romani. (…) in momentul acesta, facem demersurile necesare pentru a obtine aprobarile de zbor, de survol al statelor care se afla pe acest traseu si in momentul in care avem aceste aprobari si, sigur, si statul algerian va finaliza formalitatile necesare, vom efectua zborul pentru a repatria cele doua persoane”, a declarat ministrul Dusa, duminica seara, la Antena 3.

Ministerul Afacerilor Externe va asigura repatrierea corpurilor neinsufletite ale celor doi cetateni romani, morti in urma evenimentelor din Algeria, a informat, duminica, secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc.

MAE a anuntat duminica decesul a inca unui cetatean roman, ca urmare a atacului terorist de la In Amenas.
„In dupa-amiaza zilei de 20 ianuarie, autoritatile algeriene au informat oficial Ambasada Romaniei de la Alger ca unul dintre cetatenii romani care se aflase in complexul de la In Amenas in timpul atacului terorist, a incetat din viata. Din informatiile obtinute de autoritatile romane, rezulta ca decesul a intervenit, in spital, urmare a ranilor grave suferite, inregistrate anterior. Pe masura ce autoritatile romane vor obtine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispozitia opiniei publice, in timp util”, se arata intr-un comunicat al MAE remis duminica Agerpres.

Sambata, premierul Victor Ponta anuntase ca un roman si-a pierdut viata in Algeria, unde mai multi angajati ai unei companii multinationale, proveniti din diverse state, fusesera luati ostatici de o grupare terorista.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie