Incendiu la un centru de copii din Onesti. Copiii au fost evacuati

 

Un incendiu puternic a izbucnit, sambata dupa-amiaza, la un centru de copii din Onesti, iar 11 copii cazati acolo au fost evacuati.
Incendiul  a fost stins, fara a exista persoane ranite.

pompierPrimarul localitatii bacauane Onesti, Laurentiu Neghina, a declarat ca la momentul izbucnirii incendiului in centrul social se aflau 11 copii, care au fost evacuati.

Potrivit acestuia, copiii evacuati au fost dusi la alte case ale acestui centru social.

Primarul a precizat ca la ora transmiterii acestei stiri incendiul era stins.

La randul sau, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, Mihai Simionescu, a precizat ca incendiul a izbucnit la acoperisul centrului social, iar la fata locului au intervenit patru echipaje ale pompierilor, incendiul fiind stins in jurul orei 15.00, conform Mediafax.

Reprezentantul ISU a precizat ca imobilul in care functioneaza centrul social are o centrala termica care functioneaza cu lemne, iar pana acum nu a fost stabilita cauza izbucnirii focului.

Potrivit reprezentantilor ISU Bacau, incendiul a izbucnit in podul uneia dintre cele sase case de tip familial ale Centrului de Servicii Sociale „Alexandra” Onesti, intregul acoperis, de aproximativ 150 de metri patrati, fiind cuprins de flacari. in urma alarmei declansate de senzorul de incendiu din podul imobilului, toti cei 11 adolescenti cu dizabilitati cazati in cladirea respectiva au fost evacuati de catre personalul de ingrijire, fara ca vreo persoana sa fie ranita.

„In momentul in care cele trei echipaje de pompieri au ajuns la centrul de servicii sociale, incendiul se manifesta puternic la acoperisul uneia dintre cladiri. Flacarile au fost stinse la timp, fara ca incendiul sa se extinda, urmand a se stabili si cauza producerii acestuia. Cel mai important este faptul ca persoanele aflate in cladire au fost evacuate la timp, fara ca vreo persoana sa fie ranita”, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Cei 11 adolescenti evacuati din cladirea cuprinsa de flacari au fost cazati temporar in celelalte cinci casute de timp familial aflate in acelasi complex de servicii sociale din Onesti, unde vor ramane pana la renovarea imobilului avariat.

antena3.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie