Sorin Adrian Gazdac, ginerele lui Cezar Magureanu, spala banii obtinuti din camatarie, proxenetism si taxe de protectie de Octavian Grecu

 

Octavian Grecu, zis „Butoane”, lider al lumii interlope din Giurgiu, a finantat activitatea infractionala a lui Sorin Adrian Gazdac – ginerele senatorului Cezar Magureanu -, pentru a spala banii obtinuti din camatarie, proxenetism si taxe de protectie, noteaza instanta, în motivarea arestarii.

Tribunalul Bucuresti (TB) arata, în documentul citat, ca „Butoane” îl împrumuta pe Gazdac tot cu camata, ginerele senatorului având nevoie de sume importante pentru a cumpara zahar pe circuitul evazionist care a prejudiciat statul cu peste 40 de milioane de euro pe an.

„Deoarece tranzactiile comerciale nelegale gândite si executate de gruparea infractionala coordonata de inculpatul G.S.A. presupunea existenta unor resurse financiare importante, care sa fie utilizate apoi în scopul savârsirii infractiunilor mai susmentionate, acesta l-a cooptat în grupare si pe inculpatul G.O. – zis „—-”, lider al lumii interlope din G., care îi asigura acestuia o mare parte din resursele financiar necesare achizitionarii de zahar din B., prin furnizarea de bani cu camata (dat fiind faptul ca livrarea din B. se face cu plata în avans), pentru ca ulterior G.S.A. sa-i restituie aceste sume de bani, împreuna cu camata aferenta„, se arata în motivarea deciziei TB prin care „Butoane”, Gazdac si alte 17 persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit aceluiasi document, partea de grupare condusa de „Butoane” acorda sprijin si finantare palierului infractional al gruparii coordonate si conduse de Sorin Gazdac.

Inculpatul G.O., zis „—-” – cunoscut ca lider al lumii interlope din G., în vederea spalarii banilor obtinuti din alte activitati ilicite (camatarie, proxenetism si taxe de protectie), a finantat activitatea infractionala derulata de G.S.A., prin oferirea de bani cu camata, atât în mod direct, cât si indirect, prin intermediul societatilor comerciale controlate de oamenii sai de încredere, precum si prin oferirea unor bunuri imobile pentru a fi puse ca garantii la diferite banci care au creditat societatile comerciale controlate de G.S.A.”, se mai arata în motivare.

RTV.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie