Relu Fenechiu: CFR s-a ocupat de sanatate, de turism, de sport, numai infrastructura n-a facut

 

Societatea Feroviara de Turism va fi desfiintata, dupa evaluarea si vanzarea activelor, a declarat vineri, Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor. Parerea ministrului este ca  aceasta societate a fost creeata doar „pentru a satisface poftele si placerile unor lideri”

relu fenechiu1„Exista dupa parerea mea institutii care nu-si mai au rostul. O sa ma limitez doar la una dintre ele, pentru ca aici situatia este foarte clara. Societatea Feroviara de Turism, care a functionat – nu vreau sa jignesc pe nimeni – pentru a satisface poftele si placerile unor lideri care si-au dorit sa mearga, sa aiba unde sa stea, sa se simta bine, de multe ori fara bani”, a declarat Fenechiu pentru Mediafax.

Fenechiu a atras atentia ca acest minister, nu s-a ocupat de infrastructura in detrimentul altor activitati: „Ministerul asta a facut de toate. S-a ocupat de sanatate, a avut spitale, s-a ocupat de turism, s-a ocupat de sport, are club sportiv, s-a ocupat de comunicatii, numai infrastructura n-a facut. Menirea lui este sa faca infrastructura in Romania. De aceea, eu as vrea sa ramana in minister doar acele unitati care fac infrastructura, sau eventual unitati conexe”.

Dupa evaluarea activelor Societatii Feroviare de Turism, acestea vor fi scoase spre vanzare, urmand ca societatea sa se desfiinteze.

Intrebat de situatia spitalelor CFR, ministrul Transporturilor a spus ca 13 din cele 15 spitale vor fi cedate catre Ministerul Sanatatii.
„Pentru spitale am pregatit ordonanta. 13 din cele 15 spitale vor fi cedate catre Ministerul Sanatatii. Vreau sa inteleaga clar toata lumea: nu este dat afara niciun medic, nu i se micsoreaza salariul, ci pur si simplu i se schimba seful”, a mai spus ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca spitalele CFR, cu exceptia celor din Bucuresti, ar trebui sa treaca in sistemul Ministerului Sanatatii si a aratat ca nu a inteles reactia celor de la sindicate, intrucat ca nu se punea problema sa se desfiinteze vreun spital sau vreun loc de munca sau sa se schimbe vreo salarizare, posteaza realitatea.net.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie