Vanzari mai bune in 2012 pentru Dacia, decat in 2011. Cele mai bune piete: Franta, Germania si Algeria

 

In cursul anului trecut au fost vandute, in intreaga lume, 359.822 de autovehicule purtand sigla Dacia, in crestere cu 4,8% fata de nivelul inregistrat in 2011, au anuntat, vineri, reprezentantii producatorului auto.

dacia logoDacia a inregistrat cele mai bune rezultate pe pietele internationale, cu 337.674 unitati vandute in 43 de tari de pe patru continente.

„In acelasi timp, 2012 a reprezentat un an crucial pentru evolutia gamei Dacia, fiind punctat de lansarea a sase modele noi. Aceasta a permis marcii Dacia sa-si reinnoiasca oferta de produse, prin introducerea noilor modele Logan, Sandero si Sandero Stepway. In plus, au fost abordate in premiera noi segmente de piata, cum ar fi cel al vehiculelor de familie si al vehiculelor combi, cu modelele Lodgy, Dokker si Dokker Van. Odata cu valul de lansari din 2012, Dacia dispune in prezent de cea mai tanara gama din Europa, cel mai vechi model al gamei fiind Duster, lansat in primul semestru al anului 2010”, potrivit unui comunicat al producatorului auto.

Principalele piete externe au fost Franta, cu 84.522 de unitati vandute, Germania, cu 46.590 de unitati vandute si Algeria, 41.710 unitati vandute.

Vanzarile in Europa Occidentala s-au mentinut la un nivel comparabil cu cel din anul precedent, in contextul in care piata regionala a scazut cu 8,6%. in total, in statele din vestul Europei au fost vandute in 2012 peste 230.000 de vehicule marca Dacia.

In Romania, Dacia a reusit sa-si mentina pozitia de lider, cu peste 26% din totalul vanzarilor de vehicule noi, in ciuda contextului defavorabil marcat de o scadere abrupta a pietei.

„Situatia pietei auto din Romania, profund afectata de incertitudini si de contextul economic dificil, ramane un motiv de preocupare. Anul trecut a fost consemnata o noua scadere a pietei totale de vehicule noi, care se situeaza astfel la cote care nu au mai fost inregistrate de la inceputul acestui secol, in timp ce piata vehiculelor de ocazie importate a crescut cu peste 75%”, se arata in comunicatul Dacia.

Din cele 22.148 vehicule Dacia comercializate in cursul anului trecut pe piata locala, 20.050 sunt autoturisme, iar restul de 2.098 de unitati, vehicule utilitare. In clasamentul pe modele, Logan berlina ramane cel mai bine vandut vehicul, cu 9.208 unitati comercializate, urmat de Duster, cu 5.447 de unitati si de Logan MCV, cu 1.940 de unitati.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie