Ministerul britanic de Externe afirma ca incidentul terorist din Algeria continua

 

Incidentul terorist din Algeria, unde armata algeriana a intervenit joi pentru a incerca sa ii elibereze pe numerosii ostatici retinuti intr-un complex energetic, „este in curs”, a anuntat vineri dimineata Ministerul britanic de Externe, preluat de France Presse.

algeria pe harta„Incidentul terorist este in curs”, iar seful guvernului britanic David Cameron va prezida vineri, la Londra, o noua reuniune de criza la care vor participa ministri si responsabili din domeniul securitatii, potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de diplomatia britanica.

Comitetul „Cobra”, care a avut deja doua sedinte joi, „va continua sa se reuneasca atat timp cat va dura criza”, a adaugat ministerul. Cetateni britanici se numara printre numeroasele persoane luate ostatice de o grupare islamista cu legaturi cu Al-Qaida miercuri, intr-un complex gazier din Sahara algeriana, a precizat Londra. Pana acum, se stie ca un britanic a fost ucis in timpul atacului.

„Dupa cum au spus deja premierul si ministrul de externe (William Hague, n.r.), din ceea ce stim pe baza informatiilor comunicate de guvernul algerian, un britanic a fost ucis. Nu suntem in masura sa furnizam si alte informatii in stadiul actual. insa premierul a avertizat ca s-ar putea sa primim noi vesti proaste”, a adaugat diplomatia britanica.

Armata algeriana a lansat joi un asalt masiv impotriva comandoului islamist care i-a capturat pe ostatici. Niciun bilant oficial al acestei operatiuni militare nu este cunoscut, dar conform unui purtator de cuvant al islamistilor, actiunea s-ar fi soldat cu cincizeci de morti, printre care 35 de ostatici si 15 atacatori, informatii neconfirmate insa oficial.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie