Criza ostaticilor din Algeria continua. Situatia romanului incerta

 

Trupele speciale algeriene au luat cu asalt complexul petrolier din desert pentru a elibera sutele de ostatici retinuti de teroristi islamisti, insa in timpul actiunii militare 30 dintre ostatici, printre care si 7 cetateni straini, au fost ucisi, alaturi de 11 teroristi, conform Reuters care citeaza o sursa algeriana din domeniul securitatii.

rapitoriLiderii occidentali ai caror compatrioti s-au numarat printre ostatici nu au agreat faptul ca autoritatile algeriene nu i-a informat inainte de raid, iar apoi nu au oferit informatii exacte cu privire la rezultatul actiunii militare. Printre ostaticii care si-au pierdut viata se numara cetateni francezi, britanici si japonezi.

Un inginer irlandez care a reusit sa supravietuiasca a povestit ca a vazut patru jeepuri pline cu ostatici care au fost distruse de trupele speciale algeriene. Comandantii militari algerieni au explicat ca au autorizat actiunea in forta pentru ca teroristii au solicitat sa-i transporte pe ostatici peste granita.

Printre cei cel putin 7 cetateni straini care si-au pierdut viata in aceasta criza se numara doi cetateni japonezi, doi britanici si un francez, a precizat sursa citata pentru Reuters. Alti opt ostatici morti sunt de origine algeriana. Nationalitatile celorlalte victime, dar si ale ostaticilor care au fost salvati, sunt inca necunoscute. Aproximativ 600 de muncitori algerieni, care au avut o paza mai lejera din partea teroristilor, au supravietuit.

Conform companiei japoneze JGC, care isi desfasura activitatea in complexul petrolier, este inca necunoscuta soarta a 14 cetateni japonezi din cei 17 care lucrau in complex. Printre ostatici se mai numara americani, norvegieni, un roman si un austriac despre care nu sunt inca informatii clare.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie