Angajatii CFR Calatori in GREVA SPONTANA

 

O greva spontana s-a declansat azi dimineata la CFR Calatori. Angajatii companiei sustin ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie. Pe de alta parte, directorul companiei, Stefan Roseanu, a declarat ca vor fi gasite solutii in asa fel incat calatorii sa nu fie afectati de acest incident.

cfr calatori angajati„Vom intra in dialog cu angajatii, sa vedem ce revendicari au. Speram ca disconfortul creat calatorilor sa fie redus”, a spus directorul companiei.

El a mai afirmat ca „de principiu” trenurile vor intra in garile mari si nu vor opri pe camp, precizand ca inca nu are o situatie exacta a trenurilor afectate.

Referitor la plata salariilor, Roseanu a spus ca acestea au fost platite in proportie de 70-75%, iar pana joi dimineata vor fi achitate integral atat la CFR Calatori cat si la Infrastructura.

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor a afirmat ca responsabilii pentru neplata salariilor vor fi trasi la raspundere. El a convocat conducerile CFR Calatori si CFR Infrastructura pentru a se lamuri in acest aspect. De asemenea, fenechiu a mai spus ca va cere premirului sa verifice cheltuielile fiecarei companii din subordinea Ministerului Transporturilor.

„Am suspiciunea ca se platesc cu prioritate alte cheltuieli, si nu salariile. Este responsabilitatea patronului, care in acest caz este statul, ca daca oamenii muncesc sa fie platiti”, a spus Fenechiu citat de mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie