Ministerul Muncii va discuta cu delegatia FMI despre pensii, salarizarea unitara si modificarea Codului Muncii

 

Purtatorul de cuvant al Ministerului Muncii,Iolanda Staniloiu, a declarat pentru Mediafax, ca pe lista discutiilor cu cei de la FMI sunt trecute sustenabilitatea sistemului de pensii, salarizarea unitara si modificarea Codului Muncii. Respectivele discutii se vor realiza in trei intalniri pe care reprezentantii ministerului le vor avea cu delegatia FMI sosita in tara ieri.

fmiStaniloiu a adaugat ca subiectele din cadrul celor trei teme, vor fi urmatoarele: evaluarea stadiului de realizare a acordului cu organismele internationale, consumatorul vulnerabil, venitul minim de insertie, care ar trebui sa fie aplicat din 2014 sau 2015, sustenabilitatea sistemului de pensii publice, efectele legii pensiilor la doi ani de implementare, salarizarea unica, stadiul proiectelor privind ocuparea si modificarea Codului muncii.

Prima intalnire a reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) va avea loc vineri, de la ora 14.00.
Celelalte intalniri sunt programate pentru luni, 21 ianuarie, si miercuri, 23 ianuarie, ambele de la ora 16.00.

Delegatia Fondului Monetar International (FMI), se va afla la Bucuresti in perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a saptea si a opta evaluare a acordului stand-by, principalele teme de discutie fiind perspectivele economiei, bugetul pe 2013, reformele structurale si politica monetara.
La discutii vor lua parte si reprezentanti ai Comisiei Europene (CE) dar si de la Banca Mondiala (BM), precizeaza mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie