De ce nu găsim legume româneşti în magazine

 

Legumele româneşti sunt o raritate în magazine pe timp de iarnă. Cum se poate schimba această situaţie?

Legume proaspete

Din cauza costurilor ridicate cu încălzirea serelor, legumicultorii locali se rezumă să producă mai mult salată, rucola şi plante aromatice, consumul intern de legume fiind asigurat în mare parte din import. Aşa se face că am ajuns să cumpărăm roşii, castraveţi sau morcovi din Turcia, Spania sau Polonia la preţuri destule de “piperate” care nici nu mai miră pe nimeni. Dacă ne gândim însă că în România nu există decât câteva sute de hectare de sere încălzite, până la urmă ajung să ni se pară chiar “fireşti pentru această perioadă”, după cum spune Aurel Tănase, preşedintele patronatului Romconserv.capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie