Insarcinatul cu afaceri al SUA s-a intalnit si cu Ministrul Apararii

 

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, s-a intalnit, joi, cu o delegatie a Ambasadei SUA condusa de Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice, oficialul roman mentionand ca vor fi finalizate la timp preparativele necesare operationalizarii sistemului antiracheta de la Deveselu.
Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul Mircea Dusa a avut o intrevedere joi cu reprezentanti ai Ambasadei SUA in Romania. Din delegatia condusa de Duane Butcher, insarcinat cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA, au facut parte colonel Roderick E. Dorsey Jr., atasatul militar al SUA in Romania si Joseph Trimble, consilier pe probleme politico-militare.

Duane ButcherSursa citata mentioneaza ca, inca de la inceputul discutiilor, ministrul Mircea Dusa a multumit delegatiei americane pentru sprijinul constant pe care Statele Unite il acorda tarii noastre, reiterand faptul ca, in cadrul parteneriatulul strategic dintre Romania si SUA, relatiile in domeniul militar sunt unele stranse, implicand o serie de parteneriate pe termen lung in industria de aparare, dar si in misiunile din teatrele de operatii. Cu aceasta ocazie, ministrul roman a transmis felicitarile sale pentru nominalizarea noului secretar al spararii, Chuck Hagel.

„Romania isi va respecta angajamentele asumate prin parteneriatul cu Statele Unite ale Americii si vom face eforturi ca relatiile noastre bilaterale in domeniul militar sa fie mentinute la standarde inalte si sa fim operativi, pentru ca ceea ce ne-am angajat sa respectam sa ducem la bun sfarsit. SUA si Romania au o relatie strategica speciala. In Irak sau in Afganistan, parteneriatul militar romano-american a functionat si functioneaza perfect”, a spus oficialul roman.

Totodata, potrivit comunicatului MApN, delegatia americana l-a felicitat pe ministrul apararii nationale pentru noul mandat. „Sustinem parteneriatul cu Romania, care s-a dovedit un partener de incredere si care ne-a fost alaturi permanent. Zilele trecute, am avut o intalnire si cu prim-ministrul Victor Ponta care si-a exprimat increderea in dumneavoastra si ne-a asigurat ca proiectele noastre, pe toate planurile, sunt fezabile si vor fi continuate”, a declarat insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA Duane Butcher.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a transmis ca obiectivele legate de misiunile si responsabilitatile ce-i revin Romaniei ca stat membru al NATO si UE, precum si cele asumate in cadrul parteneriatului romano-american sunt prioritatea de maxima importanta a mandatului asumat la conducerea ministerului.

„Puteti conta pe faptul ca vom finaliza la timp si la standardele convenite toate preparativele necesare operationalizarii sistemului antiracheta de la Deveselu.

In acest sens, se vor executa lucrarile de pregatire a bazei, in ceea ce priveste caile de acces, utilitatile din zona, precum si alte probleme astfel incat elementele de infrastructura sa fie functionale, conform graficului stabilit”, a spus acesta, potrivit comunicatului.

economica.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie