Ioan Rus nu stie cati alegatori romani sunt

 

Dupa ce ieri a transmis catre Curtea Constitutionala a României o adresa în care spunea ca pe listele electorale permanente se afla 18.292.514 de persoane, ministrul de Interne, Ioan Rus, s-a razgândit si a trimis azi o noua scrisoare, în care sustine ca nu stie exact câti alegatori exista în România.

În adresa de astazi a ministrului Rus se mentioneaza ca „Ministerul de Interne, ca administrator al bazei de date, nu îsi poate asuma veridicitatea numarului de persoane înscrise în listele electorale permanente, neavând instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autoritatile publice locale”.

Datele de mai sus pot fi de natura sa afecteze numarul total al cetatenilor cu drept de vot înscrisi în listele electorale permanente”, încheie seful de la Interne.

Institutul National de Statistica: Recensamântul din 2011 nu permite „dezagregarea pe grupe de vârsta”

De cealalta parte, presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu sustine, în adresa pe care a trimis-o catre CCR, ca: „În prezent, rezultatele provizorii nu permit dezagregarea pe grupe de vârsta, implicit a populatiei în vârsta de 18 ani si peste”.

Astfel, datele de la recensamântul din 2011 nu pot fi folosite în calcularea numarului de alegatori din România. Datele definitive ale Recensamântului Populatiei si Locuintelor 2011 vor fi date publicitatii în semestrul II al anului 2013.

Sorin Breazu,EvZ.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie